luni, 18 iunie 2018

HOMOSEXUALI CELEBRI​....

 Cât o fi de adevărat, numai Dumnezeu știe!  
 
Au mai fost si multi altii, dar isi consumau viata lor privata fara parada, casatorii, adoptie de copii ..... Au fost totusi geniali si au lasat ceva in urma lor, nu ca exhibitionistii care fac atata zgomot pentru ''drepturile'' lor.

 
 
 
 
HOMOSEXUALI CELEBRI
 
Alexandru cel Mare – s-a născut în anul 356 î.Hr. și a ajuns la putere impunându-se ca un mare lider militar. Marele filozof al antichității, Aristotel, i-a fost profesor. Tatăl său, regele Filip al II-lea al Macedoniei, i-a oferit o educație spartană. A deprins tradițiile militare, puterea armelor. Si-a eliminat în timp dușmanii. Conform istoricilor era un bărbat frumos, având o frumusețe aproape feminină. Neîngrădit de convențiile sociale Alexandru și-a exprimat în mod deschis dragostea față de prietenul său cel mai bun, Hephaestion. A murit la vârsta de 33 de ani. Condițiile 
morții sunt incerte (otrăvit sau malarie).
Cezar – s-a născut în anul 100 î.Hr. A fost un lider politic și militar roman,  A instaurat dictatura sa la Roma și a

 provocat numeroase războaie de cucerire. Cuceritorului Cleopatrei îi plăcea să-și întoarcă ochii și după bărbați. După triumful lui Cezar în Galia, Suetoniu scria că „Cezar i-a cucerit pe gali, însă a fost cucerit de Nicomede” (este vorba de Nicomedes al III-lea al Bitiniei). Și Cicero face referire la această legătură. Istoricii consideră totuși că nu există dovezi suficiente și că aceste povestiri aveau doar menirea să îl discrediteze. În Roma antică, homosexualitatea era larg răspândită mai ales în clasele sociale superioare. Aceste povestiri îl transformau pe Cezar în “prostituată de curte orientală”, fapt considerat josnic. Cezar a murit asasinat în anul 44 î.Hr.
Leonardo da Vinci – născut în anul 1452 în localitatea Vinci, Italia. Spirit universal, artist, Pictor,sculptor, architect, om de știință și inventator,  Leonardo întruchipează spiritul Renașterii. În anul 1476, da Vinci, împreună cu alți trei bărbați, a fost arestat pentru că ar fi întreținut relații sodomice cu un băiat de 17 ani, Jacopo Saltarelli, un prostituat cunoscut. A fost achitat din lipsă de probe. Nu există însă nici o dovadă că ar fi avut relații intime sau prietenii cu femei. Toată viața a fost înconjurat de băieți frumoși, fapt reflectat și în arta sa. Criticii de artă contemporani cât și cei moderni au presupus că era homosexual. Leonadro a murit în Franța, în 1519.
Niccolo di Bernardo dei Machiavelli – născut în 1469, a fost un diplomat, funcționar public, om politic și scriitor italian.  Astăzi ne place să folosim cuvântul machiavelic atunci când ne gândim la persoane cu etică discutabilă sau fără sensul moralității. Profesorul Maurizio Viroli de la Universitatea Princeton, în cartea sa despre viața lui Machiavelli, scria: „Machiavelli singur a recunoscut că era homosexual. Era angajat într-o relație cu un bărbat mai tânăr.” La această concluzie Viroli a ajuns după ce a analizat două scrisori din corespondența lui Machiavelli cu Francesco Vettori, presupusul său iubit. Machiavelli a murit în 1527 la Florența.
Johann Wolfgang Goethe – născut în 1749 la Frankfurt pe Main, Germania. A fost poet, ilustru gânditor și om de

 știință. Părintele lui „Faust” considera sexualitatea drept un subiect demn de inclus în creația sa artistică. În multe dintre operele sale, precum „Faust”, „Elegiile romane” si „Epigramele venețiene”, sunt descrise atât scene heterosexuale, cat și homosexuale. Scriitorul german Karl Hugo Pruys, după ce a examinat timp de zece ani peste 2.500 de scrisori ale lui Goethe și contemporanilor săi, a scris cartea „Atingerea delicată a tigrului: viața erotică a lui Goethe” (1997) în care avansează ideea că Goethe nu a fost doar un homosexual reprimat sau bisexual, ci chiar un gay activ. Scrisorile lui Goethe către filosoful Friedrich Heinrich Jacobi sugerează că între cei doi bărbați a existat o relație fizică. Pruys apreciază că Goethe nu a avut nicio relație heterosexuală până la vârsta de treizeci și nouă de ani 

când a cunoscut-o pe Christiane Vulpius, cea care avea să îi devină soție. A murit de inimă în 1832 la Weimar.
Hans Christian Andersen – născut în 1805, a fost scriitor și poet danez, celebru pentru basmele sale. Orientarea sa sexuală este o problemă de controversă în cercurile academice. În jurnalul său din tinerețe nota că refuză să aibă relații sexuale. Se îndrăgostește de femei care îl resping, după care începe să fie atras de bărbați care nu îi împărtășesc sentimentele: un dansator danez, un tânăr duce de Saxa și Edvard Collin. Acestuia din urma îi declara, într-o scrisoare: „Tânjesc după tine precum după o frumoasă curtezană de Calabria… Sentimentele mele pentru tine sunt cele ale unei femei. Feminitatea mea și prietenia noastră trebuie sa rămânâ secrete.” Andersen a murit la Copenhaga în 1875.
Piotr Ilici Ceaikovski – născut în 1840, a fost un compozitor rus. În liceul-internat de băieți unde învăța și locuia, i-au fost observate înclinațiile homosexuale. Despre homosexualitatea compozitorului vorbește și corespondența dintre el și fratele său, Modest, și el homosexual. În 1877 Ceaikovski s-a căsătorit, dar numai pentru a pune capăt zvonurilor privind homosexualitatea sa. Căsătoria a fost un eșec, iar orientarea sexuală reală a artistului a ajuns să fie cunoscută. În 1893 Ceaikovski moare de holeră. Acesta este motivul oficial. Se pare însă că ar fi fost forțat să înghită un pahar cu otravă pentru a evita un scandal legat de relația sa cu tânărul nepot al ducelui de Stenbok-Fermor, care se înrudea cu familia imperială. Normele sociale ale vremii nu acceptau o astfel de situație.
Oscar Fingal O’Flaherty Wills Wilde – născut în 1854, scriitor și poet irlandez. fost inițiatorul mișcării „Artă pentru Artă”. În 1884 se căsătorește și are doi copii. În 1886 are prima sa relație homosexuală cu un tânăr (la moartea acestuia, cenușa îi va fi înhumată în mormântul lui Oscar Wilde). Soția și copiii îl părăsesc, iar Wilde începe să ducă o viață dezordonată și de scandal în compania unui nou iubit, lordul Alfred Douglas. Nu și-a ascuns niciodată orientarea sexuală ceea ce i-a atras condamnarea la doi ani de închisoare pentru “ultragiu la moralitatea publică”. Moare de meningită, la Paris, uitat și singur, la 30 noiembrie 1900.
Truman Capote – născut în 1924, scriitor american. Autor a numeroase romane, nuvele și scenarii de film. Este autorul romanului non-ficțion “Cu sânge rece”. Capote a fost un homosexual declarat. Unul dintre primii săi iubiți a fost profesorul de literatură Newton Arvin căruia i-a dedicat romanul “Alte glasuri, alte încăperi”. A avut relații cu celebrități ale epocii, printre care, se pare, și actorul Eroll Flynn. Deschiderea lui și încurajarea altora pentru deschidere față de homosexualitate, l-au făcut să devină un jucător important în domeniul drepturilor homosexualilor. Moare în 1984, la Los Angeles.
Freddie Mercury – născut în Zanzibar în 1946, a fost un cântăreț și compozitor britanic cu origini indiene, lider al formației Queen. A fost un bisexual recunoscut. A avut timp de șase ani o relație cu Mary Austin care i-a rămas cea mai bună prietenă până la sfârșitul vieții și căreia, Freddie, i-a lăsat jumătate din averea sa. A avut relații cu mai mulți bărbați printre care un hair stylist, Jim Hutton, care l-a îngrijit și i-a stat alături până când a murit. În 1987, Mercury a fost diagnosticat cu SIDA însă nu a recunoscut acest lucru până cu o zi înainte de a muri, în 1991, când a dat o declarație publică, spunând că a ascuns această situație pentru a proteja intimitatea celor din jurul său. Trupul său a fost incinerat, iar cenușa a fost împrăștiată pe malurile lacului Geneva, lângă Montreux, Elveția.
 
. SOCRATE – născut la Atena în anul 470 î.Hr., a fost primul filosof al Greciei Antice. Despre viața lui Socrate știm din scrierile contemporanilor săi: Platon, Alcibiade, Xenofon, Maximus din Tyr, ni-l descriu ca pe o persoană care se pierdea cu firea în prezenţa adolescenţilor. Socrate se controla iar singurul mod de a face faţã acestei probleme era sã-i înveţe filozofie. Potrivit “Dialogurilor” lui Platon, Socrate era experimentat în “căutarea bărbaților”. Tot Platon ne spune că pederastia era o parte din viața de zi cu zi a Greciei, cel puțin pentru aristocrați. În anul 399 î.Hr., Socrate este acuzat de crima de a nu recunoaște zeii atenieni și de introducerea de divinități noi, dar și de coruperea tinerilor. Este condamnat la moarte și obligat să bea cucută.
. MICHELANGELO – născut la Caprese (Arezzo) în 1475, pictor, sculptor, architect și poet italian, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai Renașterii. I-a dedicat un sonet lui Tommaso dei Cavalieri, tânăr de o frumusețe rară, pe care îl iubea, aceasta fiind prima scriere într-o limbă modernă dedicată de un bărbat altuia, precedând astfel sonetele lui Shakespeare. Pasiunea lui Michelangelo pentru frumusețea bărbătească răzbate din picturile sale. În epoca sa a fost aspru criticat pentru că a pictat tineri goi pe tavanul Capelei Sixtine. Unul dintre tinerii care i-au servit drept model, Gherardo Perini, i-a devenit partener de viață pentru opt ani. Michelangelo nu a recunoscut niciodată că este homosexual, dar nici negările sale la  criticile vremii nu au fost suficient de categorice. A murit la Roma, în 1564, la 89 de ani PAUL VERLAINE – născut la Metz în 1844, poet francez. În 1871, Verlaine și-a părăsit soția, Mathilde, pentru a începe o relație furtunoasă cu poetul ARTHUR RIMBAUD care avea 17 ani. Împreună duc o viață dezordonată, condimentată cu absint și hașiș, care scandalizează cercurile literare din Paris. La despărțirea lor, Verlaine, într-un moment de gelozie și furie, și-a împușcat iubitul în braț, faptă pentru care a fost condamnat la doi ani de închisoare. În 1877, pe când preda limba engleză la o școală din Rethel, Verlaine se îndrăgostește de un elev de-al său, Lucien Letinois, care îl inspiră în scrierea câtorva poeme. Verlaine este devastat când Letinois moare de tifos în 1883. Dependența de droguri și alcool își spun cuvântul și Verlaine moare la numai 51 de ani, în 1896, la Paris.
MARCEL PROUST – născut la Auteuil, în sudul Parisului, în anul 1871, scriitor, critic și eseist. Multă vreme, Proust a ascuns faptul că este homosexual dar, după moartea mamei sale, homosexualitatea începe să pătrundă în opera sa, și, implicit recunoaște că el însuși este homosexual. A avut mai multe relații cu bărbați tineri, caracteristic acestor relații fiindu-le gelozia și nevoia scriitorului de dominație a partenerului. Doi dintre iubiții săi celebri au fost scriitorul Lucien Daudet (fiul lui Alphonse Daudet) și muzicianul venezuelean, Reynaldo Hahn. Marcel Proust a murit de pneumonie și abces pulmonar în 1922, la Paris.
 J.EDGAR HOOVER – născut la Washington, în 1895, a fost directorul Biroului Federal de Investigații (FBI), timp de 48 de ani. Zvonurile că Hoover ar fi homosexual au început să circule, în SUA, începând cu anii 1940. Hoover nu a recunoscut niciodată acest lucru, ba chiar s-a răzbunat pe toți cei care făceau insinuări cu privire la sexualitatea sa. Mai mult, în public, Hoover i-a vânat pe homosexuali, iar dosarele sale secrete conțineau materiale de supraveghere a vieții sexuale a unor președinți și congresmeni americani. Potrivit unor biografii, a avut numeroase relații cu bărbați, cea mai importantă și de lungă durată, fiind cu Clyde Tolson, mâna sa dreaptă și director asociat al FBI. Hoover îl descria pe Tolson ca alter ego-ul său. Cei doi lucrau împreună, luau masa împreună, mergeu în cluburi de noapte și își petreceau vacanțele împreună. La moartea sa, în urma unui infarct, în 1972, Hoover i-a lăsat lui Tolson întreaga sa avere.
. JEAN MARAIS – născut la Cherbourg, Franța, în 1913, a fost un actor, regizor, pictor și sculptor francez. Căsătorit cu actrița Mila Parely, divorțează pentru a începe în 1937 o relație cu scriitorul și cineastul francez JEAN COCTEAU, relație care a durat 25 de ani, până la moartea acestuia. Printre iubiții anteriori a lui Cocteau, se numărau: actorul Eduard De Max, scriitorii Maurice Sachs și Raymond Radiguet, poeții Jean Desbordes și John Le Roy. Marais a fost muza lui Cocteau, ajutându-l pe acesta să scape de dependența de opiu. Iar Cocteau a văzut potențialul actoricesc a lui Marais și a regizat filme în care l-a distribuit pe actor în rolul principal. Împreună au format ceea ce presa vremii a catalogat drept “primul cuplu modern de gay”. Jean Cocteau a murit de infarct în 1963, la vârsta de 74 de ani, la castelul său din Milly-la-Foret, iar Jean Marais a murit de inimă, la Cannes, în 1988.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu