vineri, 23 martie 2018

Nobuyuki Tsujii


 Nobuyuki Tsujii a fost orb de la naștere și a învățat să cânte la pian încă din copilărie. Orb și autist, dar unul dintre cei mai virtuoși pianiști din lume. „Dumnezeu i-a vrăjit mâinile!”. Video-ul pe care vă invit să îl urmăriți este dintre acelea care impresionează, care te pun pe gânduri. Oare de ce? Oare cum de este posibil?!?…

 Orb și autist, incapabil să-și controleze mersul și mișcările capului, dus întotdeauna de braț atunci când trebuie să meargă undeva, Nobuyuki Tsujii se dovedește un pianist de excepție pe care și-l doresc ca solist toate orchestrele importante ale lumii. Capabil să performeze ore întregi, fără partituri, Nobuyuki Tsujii cântă la perfecțiune cele mai dificile teme muzicale din Rachmaninov, Liszt, Beethoven, Mozart sau Chopin.

 Acest pianist nascut in 1988, orb si autist, interpreteaza La Campanella lui Liszt intr-un mod absolut excepțional. Si nu numai atat.
 Sustine concerte de Rachmaninov, Liszt, Beethoven, Mozart, Chopin, adica canta fara partituri ore intregi. Toate orchestrele lumii il doresc ca solist în marile concerte, festivaluri. Intra pe scena adus intotdeauna de dirijor. Nu-si poate coordona mersul si capul, dar mainile lui emana muzica perfect coordonata.
 Văzându-l, începi să crezi în miracole și parcă ai vrea, măcar pentru câteva clipe, să pătrunzi în universul lui, să poți vedea lumea din perspectiva pe care acest suflet o are. Așa după cum vă veți convinge, urmărind clipul de mai jos, pare că „Dumnezeu i-a vrăjit mâinile”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu